Lasten hieronta

Lasten hieronta sopii kaikenikäisille lapsille. Hierontaa kaipaava lapsi saattaa kärsiä rasituskivuista käsissä, jaloissa tai niska-hartiaseudulla. Myös lasten päänsärky on yleistä niska-hartiajännitysten vuoksi. Aktiivisesti urheileva lapsia saattaa tarvita kasvuvaiheessa apua kipuihin, jotka muodostuvat runsaasta liikunnasta ja kasvukivuista, tällöin lapsen keho on kovilla ja aiheutuu helposti myös pitkä aikaisia kiputiloja ja rasitusavammoja / tulehdustiloja mikäli tilannetta ei hoideta ajoissa.

Nykypäivänä myös lasten ylikunto on hyvin yleistä, tällöin lihashuollon ja levon merkitystä ei tulisi unohtaa! Hieronta vahvistaa ja rentouttaa lihaksia sekä auttaa lasta hahmottamaan oman kehonsa rajoja. Vanhemmille ja lapsella annetaan neuvoja ja ohjataan tarvittaessa lisätutkimuksiin.

Lapsen ensimmäisellä hierontakerralla tulee huoltajan olla mukana.

Vauvahieronta/vyöhyketerapia > vastasyntyneestä lähtien

Itku on vauvan tapa ilmaista pienen kehon tuntemuksia. Tavanomaisia itkun takana olevia vaivoja ovat suolistokivut, refluksivaivat, niskajumit ja eriasteinen syntymästressi ja joskus vain nälkä. Massiivisemman itkun takana on yleensä koliikki.

Vyöhyketerapialla voidaan saada selvyyttä ja helpotusta vauvan tilanteeseen – oli itku pientä tai suurta.
Vauvan hierominen etenkin suoliston, niskan ja selän heijasteiden kautta purkaa kehon jännitteitä ja vaivat löytävät ulosmenotien.
Hoito rentouttaa ja aktivoi kehon toimintoja tasapainottumaan.

Hoidossa intensiivinen kontakti vauvaan on tärkeää. Vauvalle tulee turvallinen olo ja hän saa tilaisuuden osallistua itse hoitoon katseella, ääntelemällä ja kehon liikkeillä.
Jokainen vauva on yksilö ja myös hoidon vaikutukset ja reaktiot ovat yksilöllisiä. Joillakin vauvoilla jo yksi käynti laukaisee vaivakierteen, joillekin taas pidempi hoitojakso on tarpeen.

Tavallisin hoitokertojen määrä on 2-3 kertaa kahden viikon sisällä. Vauvan vyöhyketerapiakäynti kestää noin tunnin, jolloin on aikaa keskustelulle, vauvan syöttämiselle ja vyöhyketerapiahoidolle.

Käynnin aikana annan myös kotihoito ohjeita. Hieronta tukee monin tavoin kasvua ja kehitystä.
Kaikki vauvat ovat vyöhyketerapiahoidon jälkeen hyvin rentoutuneita ja nukkuvat pitkän tovin, kunhan saavat syödä ja etenkin nesteytys on erityisen tärkeää hoidon jälkeen, koko seuraavan vuorokauden.